Yurt

Endonezya'da sel felaketi on binlerce kişiyi etkiledi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Orta Kalimantan eyaletinin Katingan bölgesinde selin 13 mahallede 15.439 evi su altında bıraktığı...

Abone Ol

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Orta Kalimantan eyaletinin Katingan bölgesinde selin 13 mahallede 15.439 evi su altında bıraktığını ve 25.443 kişiyi etkilediğini duyurdu. Ajans Sözcüsü Abdul Muhari, "Son birkaç gündür yağan yağmurlar Katingan ve Samba nehirlerinin taşmasına neden oldu" dedi.

Endonezya'nın Orta Kalimantan eyaletine bağlı Pulang Pisau bölgesindeki Bukit Rawi köyünde şiddetli yağmurun ardından su basmış bir caddede bir polis memuru, 5 Eylül 2021. (Fotoğraf: Deny Krisbiantoro/Xinhua)

794.100 hektarlık alanı vuran selde 78 okul, 36 sağlık tesisi, 40 ofis binası ve 67 ibadethane de su altında kaldı. Yetkililer son olarak tahliye edilen 112 kişiyi barındıracak tahliye noktaları kurdu ve yiyecek, mat ve battaniye dağıttı ancak yolları su bastığı için yardım malzemelerinin ulaştırılmasında zorluk yaşanıyor.