Dünya

Endonezya'da orangutan kurtarma seferberliği sürüyor

Orangutan kelimenin tam anlamıyla "ormanların insanı" anlamına geliyor. Ve bunun haklı bir sebebi daha var: İnsanların ve orangutanların DNA'ları yüzde 97 oranında aynı ve ora...

Abone Ol

Orangutan kelimenin tam anlamıyla "ormanların insanı" anlamına geliyor. Ve bunun haklı bir sebebi daha var: İnsanların ve orangutanların DNA'ları yüzde 97 oranında aynı ve orangutanlar gerçekten de insanların yaşayan en yakın akrabalarından biri olarak görülüyor. Fakat trajik bir şekilde, eskiden beri evleri olan yemyeşil ormanlar yok edildiğinden orangutan nüfusu 1960'takine göre yüzde 50 kadar azaldı. Koruma çalışmalarının yapılması zorunlu. Endonezya'nın Aceh eyaletinde, köylülerin plantasyonlarındaki iki vahşi Sumatra orangutanı kurtarıldı. Orangutanlar vahşi doğaya gönderilmeden önce koruma programını takip etmek üzere Jantho Orangutan Yeniden Giriş Merkezi'ne teslim edilecek.

Endonezya'nın Aceh eyaletinde yer alan Nagan Raya bölgesindeki Summer Bakti köyünde yetkililer bir ağacın tepesinde görülen vahşi dişi Sumatra orangutanını kurtarmak amacıyla yakaladı, 25 Eylül 2021. (Fotoğraf: Abiyyu/Xinhua)
Endonezya'nın Aceh eyaletinde yer alan Nagan Raya bölgesindeki Summer Bakti köyünde bir veteriner, erkek Sumatra orangutanını muayene ediyor, 25 Eylül 2021. (Fotoğraf: Abiyyu/Xinhua)
Endonezya'nın Aceh eyaletinde yer alan Nagan Raya bölgesindeki Summer Bakti köyünde bir veteriner, kurtarmak için yakalanan vahşi erkek Sumatra orangutanının (Pongo Abelii) ağzını muayene ediyor, 25 Eylül 2021. (Fotoğraf: Abiyyu/Xinhua)
Endonezya'nın Aceh eyaletinde yer alan Nagan Raya bölgesindeki Summer Bakti köyünde bir gönüllü, kurtarmak için yakalanan bir Sumatra orangutanının (Pongo Abelii) elini tutuyor, 25 Eylül 2021.(Fotoğraf: Abiyyu/Xinhua)
Endonezya'nın Aceh eyaletinde yer alan Nagan Raya bölgesindeki Summer Bakti köyünde, bir veteriner ve gönüllüler, kurtarmak için yakalanan bir erkek vahşi Sumatra orangutanını (Pongo Abelii) getiriyor, 25 Eylül 2021. (Fotoğraf: Abiyyu/Xinhua)