CAKARTA, 28 Ağustos (Xinhua) -- Endonezya, 2025 yılında okul öğrencileri için uygulamaya başlayacağı ücretsiz yemek programını, hamile kadınları, emziren anneleri ve küçük çocukları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Endonezya'nın Orta Cava eyaletinin Surakarta kentinde deneme programı kapsamında aldıkları paketlerle öğle yemeklerini yiyen ilköğretim öğrencileri, 25 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati Salı günü yaptığı açıklamada programın, beslenme yeterliliğini artırmayı, çocuk zekasını geliştirmeyi, büyüme geriliğini önlemeyi ve nihayetinde ülkedeki insan kaynağı kalitesini artırmayı amaçladığını söyledi. Hükümet, programa gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 0,29'una karşılık gelen yaklaşık 71 trilyon rupi (yaklaşık 4,57 milyar ABD doları) fon tahsis etti. Programa bağlı 820,000 mikro, küçük ve orta ölçekli işletme çalışanının istihdam edilmesi yoluyla ekonomik büyümenin yaklaşık yüzde 0,10 oranında teşvik edilmesi de hedefleniyor. 

Kaynak: rss