Endonezya Denizcilik ve Yatırım Koordinasyon Bakanı Luhut Binsar Pandjaitan Çarşamba günü başkent Cakarta'daki bir toplantıda yaptığı açıklamada, Kovid-19 pozitiflik oranı yüzde 5'in altında olan 19 ülkeden uluslararası ziyaretçilere Endonezya'ya giriş izni verildiğini söyledi. Söz konusu ülkeler Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yeni Zelanda, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Lihtenştayn, İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, İsveç, Polonya, Macaristan ve Norveç.

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nda bir sağlık çalışanı sürüntü testi odasında beklerken görülüyor, 14 Ekim 2021. (Fotoğraf: Bisinglasi/Xinhua)

Pandjaitan, "Bu politika sadece Bali ve Riau Adaları'na doğrudan uçuşlar için geçerlidir" diye ekledi. Ziyaretçilerin Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'ya girişine, Kovid-19 testlerinin negatif çıkması, tam aşı olmaları ve bir sağlık sigortasının yanı sıra beş günlük karantina için konaklama rezervasyonu yapıldığına dair kanıta sahip olması halinde izin verilecek.

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nda havayolu şirketlerinin memurları nöbet bekliyor, 14 Ekim 2021. (Fotoğraf: Bisinglasi/Xinhua)

Bali, Endonezya'nın en çok uluslararası ziyaretçi alan eyaletiyken, ülkenin batısında bulunan Singapur'un sınır komşusu Riau Adaları yabancı turist varışlarında ikinci sırada yer alıyor. Endonezya, Kovid-19 pandemisinin kontrol altına alınmasıyla söz konusu iki eyalette uluslararası ziyaretçiler için uçuşları 14 Ekim'den itibaren yeniden açtı.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Editör: İRFAN KARSLI