Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Küresel imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında 55,7 puanla 0,6 yüzde puan düşüş gösterdi. Endeks, Temmuz ayında da Haziran ayındaki 56,8 puan seviyesinden 56,3 puana geriledi. 50 puanın üstü büyüme anlamına gelirken, 50 puan altında kalan seviyeler daralmayı işaret ediyor.

Kovid-19 vakalarındaki artışın devam etmesinin dünya çapında istikrarlı bir ekonomik toparlanmayı zorlaştırdığını kaydeden CFLP, küresel aşı dengesizliğinin ve ülkelerin farklı salgın önleme politikalarının toparlanmada bir dengesizliğe yol açtığını belirtti.

CFLP, zaman geçtikçe çeşitli ülkelerin benimsediği teşvik politikalarının zayıflamasının, toparlanmayı daha da aşağı çektiğini ekledi. Federasyon ayrıca, istikrarsız tedarik zincirleri ve artan enflasyon öngörüleri gibi sorunlara karşı da uyarıda bulunarak, bu durumun küresel ekonomik toparlanmayı baskı altına alabileceğini belirtti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Çin'in imalat PMI puanı Ağustos ayında 50,1 seviyesine geriledi. Bu rakam, Temmuz ayında ise 50,4 olarak gerçekleşmişti.

Editör: İRFAN KARSLI