Xinhua

EMA: AB ülkelerinin Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırmasıyla BA.2 alt varyantı yayılmaya başladı

BRÜKSEL, 18 Mart (Xinhua) -- Gazetecilere konuşan EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Bölümü Başkanı Marco Cavalieri, "Birçok AB ülkesi kısıtlamaları kaldırırken...

Abone Ol

BRÜKSEL, 18 Mart (Xinhua) -- Gazetecilere konuşan EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Bölümü Başkanı Marco Cavalieri, "Birçok AB ülkesi kısıtlamaları kaldırırken kısmen diğer varyantlara göre daha bulaşıcı görünen Omicron BA.2'nin dolaşımı yüzünden bazı üye ülkelerde vaka sayılarının tekrar artışa geçtiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı. Cavalieri, en önemli şeyin, vakalardaki bu artışın sağlık sistemlerine nasıl yük bindireceği olduğunu söyledi.

EMA, AB'de farklı teknolojileri kullanan beş Kovid-19 aşısının onaylandığına dikkat çekerek aşısız vatandaşlara en kısa sürede aşı olma çağrısında bulundu. Cavalieri, "Omicron BA.2'de, aşı olduktan sonra bağışıklık tepkisinin çok farklı olduğuna yönelik şu an herhangi bir kanıt bulunmuyor. Aşılar, hastaneye yatış ve ölümlere karşı yüksek koruma sağlamaya devam ediyor" diye konuştu.

Pfizer/BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Janssen ve Novavax tarafından üretilen aşılar, EMA'dan şartlı pazarlama onayı almış durumda.