Sosyal medya devi Twitter'ı satın alan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar ücret alınacağı açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi.

Musk, Twitter'dan paylaştığı görselde '8 dolarlık mavi tik' ile'8 dolarlık Starbucks' kahvesini kıyasladı. Görselde Kahvenin üzerinde '30 dakika', 'mavi tik'in üzerinde ise '30 gün' ibareleri yer aldı.

Twitter'da biyografisinde bir süredir 'Chief Twit' yazan Musk, artan şikayetlerin ardından bu kısmı 'Twitter Complaint Hotline Operator (Twitter Şikayet Hattı Operatörü)' olarak değiştirdi.

Ardından tweetlerine devam eden Musk, ‘Tüm şikayetçilere; lütfen şikayet etmeye devam edin ancak maliyeti 8 dolar olacak’ dedi.

‘Twitter, internetteki en ilginç yer. Bu yüzden şu anda bu tweeti okuyorsunuz.’

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Twitter'ı satın aldıktan sonra ‘mavi tik’ için aylık 8 dolar ücret alınacağını duyuran Elon Musk, ücretin ülkelerin satın alma güçlerine göre ayarlanacağını ve yeni uygulamada yanıt, bahsetme ve aramada öncelik, daha uzun video ya da ses dosyası paylaşma imkanının da olacağını söylemişti.

Bloomberg: Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkaracak