Finansal hizmet sağlayıcısı Botswana Absa Bankası'na göre, Botsvana ekonomisi, madencilik sektörünün desteğiyle toparlanma yolunda ilerliyor. Ekonominin pandemi sebebiyle oluşan risk ve belirsizliklerle karşı karşıya kalmaya devam ettiği konusunda uyaran Absa Genel Müdürü Keabetswe Pheko-Moshagane, "Orta ve uzun vadeli beklentileri yükselten elmas talebine yönelik iyileşen bir görünüm ortaya koyan Botsvana ekonomisi toparlanmaya devam ediyor. Ham elmas fiyatları, ABD ve Çin gibi önemli pazarlardan gelen daha güçlü talep ile Hindistan pazarındaki toparlanma işaretleri doğrultusunda toparlanıyor" dedi.

Botsvana, pandeminin üçüncü dalgasında yaşanan yükseliş sırasında teyit edilmiş Kovid-19 vaka sayısında istikrarlı bir artış görmüştü. Yetkililer, pandeminin yarattığı olumsuz etkileri azaltmak için aşılama çalışmalarının başlamasına güveniyor. Bunun yanında, ekonominin 2020'de yüzde 8,5 daraldığını gösteren istatistiklere rağmen banka, baz etkilerinin ülkenin 2021 için öngörülen yüzde 6,7 büyüme oranını desteklemede önemli bir rol oynayacağına inanıyor. Pheko-Moshagane, "Hükümetin ekonomik toparlanma ve büyüme planı muhtemelen büyümeye daha fazla itici güç kazandıracak" dedi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI