Dünyanın en ünlü lüks otomobil markalarından biri olan Lamborghini, 2005'ten bu yana Beijing Uluslararası Otomobil Fuarı'nın müdavimlerinden biri.

Çin ve Sırbistan finansal işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını duyurdu Çin ve Sırbistan finansal işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını duyurdu

ROMA, 26 Nisan (Xinhua) -- İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini, Perşembe günü 2024 Beijing Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda ilk hibrit plug-in spor kullanımlı aracı (SUV) Ursus SE'yi tanıttı. Çin'deki geçmişi uzun yıllara uzanan ikonik şirket, son yıllarda fuardaki varlığını artırdı.

Lamborghini Asya Pasifik Bölge Direktörü Francesco Scardaoni, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Beijing'deki otomobil fuarı her yıl küresel stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor" dedi. Scardaoni, fuarın Asya'ya açılan önemli bir pencere olduğunu ve dünya çapındaki şirketlere kullanıcı deneyimi, bağlanabilirlik yahut elektrifikasyonla alakalı yeni teknolojilerde trendi belirleyen bir pazara dahil olma imkanı tanıdığını söyledi.

Dünyanın en ünlü lüks otomobil markalarından biri olan Lamborghini, 2005'ten bu yana Beijing'deki fuarın müdavimlerinden biri. Şirket bir yıl önce 60. kuruluş yıldönümünü bu fuarda kutladı. Lamborghini'nin Beijing merkezli Çin operasyonlarının eski genel müdürü olan Scardaoni, "Çin'deki değişim hızı inanılmaz. Piyasa dinamiklerinin, sadece Çin'de mümkün olacak şekilde nasıl değiştiğini görebiliyorsunuz. Stratejimizi daima müşteri gereksinimlerini karşılayacak şekilde ayarlıyoruz" dedi.

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'da düzenlenen 4. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nda (CICPE) sergilenen Lamborghini marka bir otomobil, 15 Nisan 2024. (Fotoğraf: Yang Guanyu/Xinhua)

TRA Consulting danışmanlık şirketi başkanı ve otomotiv piyasaları analisti Andrea Giuricin, herhangi bir ülkede nüfusun ancak çok küçük bir bölümü satın almayı umabiliyor olsa da Lamborghini gibi bir lüks otomobil markasının Beijing'deki otomobil fuarında yer almasının önem arz ettiğini söyledi. Şirketin kendi internet sitesindeki bilgilere göre, Lamborghini marka bir spor kullanımlı aracın fiyatı yaklaşık 250.000 eurodan (267.000 ABD doları) başlıyor. Şirketin ikonik süper spor arabaları yaklaşık 350.000 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Araçların yüksek derecede özelleştirilmiş versiyonları ise çok daha pahalı olabiliyor.

Scardaoni, Ursus SE modelinin piyasaya sürülmesinin, şirketin çevre üzerinde daha az etki yapan otomobil ve spor kullanımlı araçlara yönelişinde önemli bir adımı teşkil ettiğini belirtti. Beijing Uluslararası Otomotiv Fuarı'nın ise gelecekteki geliştirme çalışmalarında kilit rol oynaması bekleniyor. Scardaoni, "2025'e kadar tüm üretim hattımız hibrit olacak. Bu on yılın ikinci yarısında daha da ilerleyerek 2028'de tamamen elektrikli ilk Lamborghini'yi piyasaya çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çin'in başkenti Beijing'in Shunyi ilçesinde düzenlenen 2024 Beijing Uluslararası Otomotiv Fuarı'nı ziyaret eden insanlar, 25 Nisan 2024. Perşembe günü başlayan fuar 4 Mayıs'a kadar devam edecek. (Fotoğraf: Cai Yang/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay