El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Pazartesi günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yeni para biriminin resmen kabul edilmesi öncesinde yaklaşık 21 milyon ABD dolarından işlem gören 400 bitcoin satın aldığını duyurdu. Ülkenin Yasama Meclisi, kripto para birimi bitcoinin 7 Eylül'den itibaren resmi para birimi olarak kabul edilmesini öngören yasayı 9 Haziran'da onaylamıştı. Değişiklik bitcoinin ülkede bir ödeme aracı olarak kabul edilmesi anlamına gelse de 2001 yılından beri El Salvador'un resmi para birimi olan ABD doları da tedavülde kalmaya devam edecek.

Bu hamle ülkedeki bitcoin destekçilerini memnun etse de, anketler Salvadorluların kripto para birimindeki dalgalanmalara karşı ihtiyatlı olduğunu ve bazılarının da kara para aklama ile terörün finansmanı gibi olası yasadışı kullanımlarını eleştirdiğini gösteriyor. Bunun yanında Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Kalkınma Bankası'nın da aralarında yer aldığı uluslararası finans örgütleri, Orta Amerika ülkesinin bitcoini resmi para birimi olarak kabul etmesine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI