Dünya

Ekvador'da otobüs kazası: En az 18 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

QUİTO, 12 Aralık (Xinhua) Ekvador'un Entegre Güvenlik Hizmetleri ECU 911'in Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin güneyinde Amazonlar'da bulunan Morona Santiago eyaleti...

Abone Ol

QUİTO, 12 Aralık (Xinhua) Ekvador'un Entegre Güvenlik Hizmetleri ECU 911'in Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin güneyinde Amazonlar'da bulunan Morona Santiago eyaletinin Sucua bölgesinde meydana gelen yolcu otobüsü kazasında en az 18 kişi öldü, 25 kişi ise yaralandı. Kurumdan yapılan açıklamada, kazanın Cumartesi gecesi Huambi'de Macas-Loja yolunda seyreden otobüsün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Kazada yaşamını kaybedenler Sucua morguna kaldırıldı" ifadeleri yer aldı. Aralarında çocuk ve yetişkinlerin bulunduğu 25 yaralının ise yerel hastanelere yatırıldığı bildirildi. Kazanın ardından çeşitli yardım kuruluşlarına bağlı personel hızla harekete geçerken itfaiye ekipleri de bölgeye sevkedildi. Trafik Kazaları Araştırma Servisi ve kriminalistik ekipler de bu tür kazalarda yürütülen prosedürleri yerine getirmek için bölgede incelemelerine başladı.