KİTO, 26 Eylül (Xinhua) -- Ekvador'un başkenti Kito'nun bazı bölgelerinde orman yangınlarının yol açtığı tahribatın sürmesi nedeniyle kentte olağanüstü hal ilan edildi. Kito Belediye Başkanı Pabel Munoz, söz konusu kararın, kentin doğu kesiminde yer alan Guapulo bölgesindeki büyük yangının verdiği hasarı değerlendiren Kito Acil Durum Operasyonları Komitesi tarafından Çarşamba günü alındığını söyledi.

Çin donanmasına ait gemi Güney Afrika'da festivale katılacak Çin donanmasına ait gemi Güney Afrika'da festivale katılacak

Salı günü başlayan, geniş bitki örtüsünü küle çeviren, Kito'nun orta ve kuzey kesimlerindeki altı evi tahrip eden ve kentin yoğun bir duman tabakasıyla kaplayan yangın, kentin son yıllarda karşılaştığı en yıkıcı yangın olarak kayda geçti. Munoz, "Olağanüstü hal ilan ederek uluslararası işbirliği kuruluşlarından en az yarım milyon dolar almayı umuyoruz. Bu yardım, zarar gören ekosistemlerin yeniden inşası ve toparlanması için kritik öneme sahip olacak" dedi. Yetkililer, yangınların sürdüğü noktaları kontrol altına almaya çalışırken acil müdahale çalışmaları da devam ediyor.

Kaynak: rss