Dünya

Ekonomik krizin yaşandığı Lübnan'da akaryakıt sıkıntısı kötüleşiyor

Sürücüler, araçlarına yakıt doldurmak için sık sık saatlerce beklemek zorunda kaldıklarından, benzin istasyonunun dışında bekleyen uzun araç kuyrukları, Lübnan'da sık karşılaş...

Abone Ol

Sürücüler, araçlarına yakıt doldurmak için sık sık saatlerce beklemek zorunda kaldıklarından, benzin istasyonunun dışında bekleyen uzun araç kuyrukları, Lübnan'da sık karşılaşılan bir manzara. Lübnan'daki geçici kabine ve Merkez Bankası, yakıt sıkıntısını hafifletmek için benzin ve dizel satın almak için 225 milyon ABD doları ayırmaya karar verdi. Bu arada, Lübnan'daki Benzin İstasyonu Sahipleri ve Dağıtımcıları Sendikası da, halkın güvenliğini korumak ve şiddeti önlemek için benzin istasyonlarında daha fazla güvenlik gücü bulunması çağrısında bulundu.

Lübnan'ın Beyrut Limanı yakınlarındaki bir otoyolun kenarında bulunan benzin istasyonundan yakıt almak için beklerken öfkelenen insanlar, 21 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Lübnan'ın Beyrut Limanı yakınlarındaki bir benzin istasyonunun dışında yakıt almak için bekleyenlerin oluşturduğu uzun araç kuyruğu arasında trafiği yönlendiren bir polis memuru, 21 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Lübnan'ın Beyrut Limanı yakınlarındaki bir benzin istasyonunun dışında yakıt almak için beklerken öfkelenen sürücülerden biri, 21 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Lübnan'ın Beyrut Limanı yakınlarında yakıt almak için yol kenarındaki benzin istasyonunda bekleyen uzun araç kuyruğunun neden olduğu trafik sıkışıklığı, 21 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)