Dünya

Efsanevi Rus uçağı artık yolcu taşımayacak!

Tu-154 kullanan son havayolu şirketi olan Alrosa'nın sosyal paylaşım ağı VK'deki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Rusya'nın sivil havacılık sektöründe geriye kalan tek Tu...

Abone Ol

Tu-154 kullanan son havayolu şirketi olan Alrosa'nın sosyal paylaşım ağı VK'deki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Rusya'nın sivil havacılık sektöründe geriye kalan tek Tu-154 uçağının faaliyetlerinin tamamlandığını duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" denildi.

Efsanevi uçağın son uçuşunun, yerli uçak üretiminde bir dönemin kapanması anlamına geldiğini kaydeden mesajda, "Yolcularımızın birçoğu, yılın her ayında ülkenin soğuk kuzey bölgeleriyle güneşli tatil yerlerini birbirine bağlayan bu uçağa çocukluklarından beri aşina" denildi.

RIA Novosti Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya'nın Mirny kentinden Novosibirsk kentine olan son uçuşta, uçakta 140 yolcu bulunuyordu.

RIA Novosti'nin haberinde, "Bu uçak, 18 yılda yaklaşık 27 bin 500 saat uçtu. Alrosa şirketindeki görevi sırasında 737 gidiş-geliş seferinde bulundu ve 160 bin yolcu, bin 224 ton kargo ve 52 ton posta taşıdı" ifadeleri kullanıldı.

RIA Novosti, Alrosa Genel Müdürü Andrey Gulov'un uçağın Novosibirsk Tolmachevo Havaalanı'nda kalacağını söylediğini aktardı.

Üç motorlu, orta menzilli ve tek koridorlu bir yolcu uçağı olan Tupolev Tu- 154, ilk uçuşunu 1968 yılında yaptı ve yolcu taşımaya 1972 yılında başladı.