Politika

Duterte'nin yardımcısı Senatör Go, 2022 Filipinler devlet başkanlığı yarışından çekildi

MANİLA, 14 Aralık (Xinhua) Go, başkent Manila'daki Seçim Komisyonu'na şahsen giderek komisyonu bilgilendirdi. Go, "Zaten yarışın dışında kaldım. Bunu 30 Kasım'da söylemiştim"...

Abone Ol

MANİLA, 14 Aralık (Xinhua) Go, başkent Manila'daki Seçim Komisyonu'na şahsen giderek komisyonu bilgilendirdi. Go, "Zaten yarışın dışında kaldım. Bunu 30 Kasım'da söylemiştim" diye konuştu. 47 yaşındaki senatör, ailesinin devlet başkanlığı yarışına katılmasını desteklemediğini söyledi. Go, Ekim ayında devlet başkanı yardımcılığı için adaylık belgesini sunmuş, sonra başvurusunu Duterte'nin başkanlığını yaptığı iktidardaki PDP-Laban partisinin devlet başkanı adayı şeklinde değiştirmişti.

Duterte, destekleyeceği devlet başkanı adayını henüz açıklamadı. Bir siyasal düşünce kuruluşu olan Publicus Asia tarafından yürütülen dördüncü çeyrek anketinde, devlet başkanı adayı ve eski Devlet Başkanı Ferdinand Marcos'un oğlu olan Ferdinand Marcos Jr. ve aynı partiden yarışa katılan ve Duterte'nin kızı olan Sara Duterte-Carpio yarışı önde götürüyor. 6-10 Aralık tarihlerinde yürütülen en son ankete göre Filipinli katılımcılarının yarısından fazlası, Güneydoğu Asya'da yer alan bu ülkenin en üst iki makamı için sırasıyla Marcos ve Carpio'yu desteklediklerini söyledi.