SHANGHAİ, 25 Aralık (Xinhua) China Ev100 Başkan Yardımcısı Zhang Yongwei, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de NEV satışlarının 2022 yılında 5 milyon adedi geçmesinin, 2025 yılında ise ez az 7 milyona ulaşmasının beklendiğini söyleyerek iyimser bir senaryoda Çin'de NEV satışlarının 2025 yılında 9 ila 10 milyon adede ulaşabileceğini de sözlerine ekledi. Çin Otomobil Üreticileri Birliği'ne göre Çin'de NEV satışları bu yılın Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 166,8 artışla yaklaşık 2,99 milyon adet oldu.

Bu rakam Çin'de söz konusu dönemde satılan toplam 23,49 milyon yeni aracın yüzde 12,7'sine karşılık geliyor. Zhang, önümüzdeki üç ila beş yıl içinde Çin'de orta ve küçük ölçekli kentler ile geniş kırsal kesimin NEV satışlarının artmasında önemli bir pazar haline geleceğini söyledi. Zhang, 2022 yılında Çin hükümetinin verdiği sübvansiyonların daraltılması ve yabancı markaların modellerinin piyasaya sürülmesiyle, NEV üreticilerinin önümüzdeki birkaç yılda pazarda daha zorlu bir rekabetle karşı karşıya kalmasının beklendiğini belirtti.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Editör: İRFAN KARSLI