Spor

Duplantis ve Rojas Yılın Atleti Ödülü'nü kazandı!

İsveçli sırıkla atlama sporcusu Armand Duplantis ve Venezuelalı üç adım atlama sporcusu Yulimar Rojas, Cumartesi günü Yılın Atleti Ödülü'ne layık görüldü.

Abone Ol

İsveçli sırıkla atlama sporcusu Armand Duplantis ve Venezuelalı üç adım atlama sporcusu Yulimar Rojas, Cumartesi günü Yılın Atleti Ödülü'ne layık görüldü.

Duplantis yılın başında, Renaud Lavillenie'nin 2014'teki 6,16 metrelik dünya rekorunu, 6,17 metre ve 6,18 metre ile geçmiş, 10 Kasım'da Roma'da Ukraynalı Sergei Bubka'nın 26 yıllık 6,14 metrelik açık hava dünya rekorunu 6,15 metre ile kırmıştı.

Rojas, bu yıl hem iç, hem de dış mekanda dört yarış kazanmış ve dünya salon rekorunu tarihe geçen 15,43 metre ile kırmıştı.

Ödülün erkek adayları arasında Ugandalı uzun mesafe koşucusu Joshua Cheptegei, Norveç'in dünya 400 metre engelli branşı şampiyonu Karsten Warholm, ABD'li olimpiyat gülle atma şampiyonu Ryan Crouser ve Almanya'dan Johannes Vetter yer aldı.

Rojas, Dünya Atletizm Birliği'ne verdiği röportajda bu tarihi ödüle layık görülmesine çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu söyleyerek, sadece aday gösterilmenin bile büyük bir başarı olduğunu ekledi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan Rojas, "2020 yılının en iyi sporcusu olmak, pek çok hedef ve beklentimin olduğu, çok güzel bir yıl olan 2021 için büyük motivasyon olacak" dedi.

Kadınlar branşındaki ödül için diğer dört finalist şunlardı: 10.000 metrede Hollandalı koşucu Sifan Hassan; Etiyopya'dan 5.000 metre koşucusu Letesenbet Gidey; Kenyalı yarı maraton koşucusu Peres Jepchirchir ve Jamaika'dan 100 metre koşucusu Elaine Thompson-Herah.

Dünya Atletizm Birliği tarafından verilen geleneksek ödüller için oyların yüzde 50'si birlik konseyinden geliyor, diğer yüzde 50'si ise halk ve Dünya Atletizm Ailesi'nce (World Athletics Family) paylaştırılıyor.