Dünya

Dünyanın en büyük planetaryumu Shanghai'da açılıyor

Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Özel Bölgesi'nde bulunan ve yaklaşık 58.600 metrekarelik bir alanı kaplayan müze, Shanghai Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin b...

Abone Ol

Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Özel Bölgesi'nde bulunan ve yaklaşık 58.600 metrekarelik bir alanı kaplayan müze, Shanghai Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin bir şubesi. Müzenin sergileri arasında Ay, Mars ve Vesta'dan gelen yaklaşık 70 meteoritin yanı sıra, aralarında Isaac Newton, Galileo Galilei ve Johannes Kepler'in eserlerinin bulunduğu 120'den fazla eserden oluşan koleksiyon da yer alıyor.

Çin'in Chang'e-5 Ay sondası tarafından Dünya'ya getirilen Ay toprağının bir kısmı da halka gösterilecek. Bilimsel araştırma ve bilimi yaygınlaştırmak için müzeye, eğitici bir uyarlamalı optik güneş teleskopu ve çift odaklı bir metrelik teleskop yerleştirildi. Müzede, etkileşim yoluyla astronomik ve bilimsel bilgi edinilmesine olanak tanımak için ziyaretçilere, veri görselleştirme, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve biyometri teknolojileri de sunuluyor.