Dünya

Dünyanın en büyük planetaryumu Shanghai'da açılacak

Yaklaşık 58 bin 600 metrekarelik bir alanı kaplayan müze, Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Özel Alanı'nda bulunuyor. Müze, Shanghai Bilim ve Teknoloji Müze...

Abone Ol

Yaklaşık 58 bin 600 metrekarelik bir alanı kaplayan müze, Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Özel Alanı'nda bulunuyor. Müze, Shanghai Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin bir uzantısı. Açılış için son kontroller Pazartesi günü yapılırken, müzenin resmi web sitesi ve WeChat hesabı da kullanıma açıldı. Müze, 18 Temmuz'da halkın hizmetine açılacak.

Müze bünyesinde 8K ultra yüksek çözünürlüklü bir kubbeli tiyatro salonu ve çeşitli temalara sahip sergi alanları bulunuyor. Müzede aralarında Ay, Mars ve Vesta'dan gelen yaklaşık 70 gök taşının yanı sıra Isaac Newton, Galileo Galilei ve Johannes Kepler'in orijinal eserlerinin de yer aldığı 120'den fazla eserin bulunduğu koleksiyonlar sergilenecek. Ziyaretçilerin etkileşim yoluyla astronomi ve bilim hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olmak için müzede veri görselleştirme, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve biyometri gibi teknolojiler uygulandı.