Dünya

Dünyanın dört bir yanından gökyüzü gözlemcileri Kanlı Ay tutulmasına tanık oldu

Birçok ülkedeki gökyüzü gözlemcileri, geçen Çarşamba günü yılın en büyük gökyüzü gösterilerinden biri olan Kanlı Ay tutulmasına tanık oldu. Hem Süper Ay hem de Kanlı Ay olarak...

Abone Ol

Birçok ülkedeki gökyüzü gözlemcileri, geçen Çarşamba günü yılın en büyük gökyüzü gösterilerinden biri olan Kanlı Ay tutulmasına tanık oldu. Hem Süper Ay hem de Kanlı Ay olarak bilinen kozmik fenomen, Ay tutulması ile eş zamanlı gerçekleşti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 70 kilometre güneydoğusundaki Sounion Burnu'nda yer alan Poseidon Tapınağı'nın üzerinde görülen dolunay, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)
Avustralya'nın Sidney kentinde bulunan Sidney Opera Binası'nın üzerinde görülen Kanlı Ay, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Bai Xuefei/Xinhua)
Endonezya'nın Güney Tangerang kentinde bulunan Serpong ilçesinde görülen Kanlı Ay manzarası, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'nin üzerinde görülen Süper Ay, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)
Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulutların arasından görülen Ay, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Wang Jingqiang/Xinhua)
Yeni Zelanda'da bulunan Wanaka Gölü'nden gökyüzüne bakınca görülen Ay manzarası, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Zhang Jianyong/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'in üzerinde gözlemlenen Ay tutulması, 26 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)