Çin

Dünyaca ünlü Çinli sanatçının nadir bulunan orijinal eserleri sergilendi

Abone Ol

SUZHOU, 11 Nisan (Xinhua) -- Antik Çin'in ünlü sanatçılarından Tang Yin'in orijinal resim ve kaligrafilerini içeren ve Çin'in güneydoğusundaki Suzhou kentinde düzenlenen sergi Çarşamba günü sona erdi.
Suzhou Körfezi Müzesi'nin küratörlüğünde düzenlenen özel sergi, 550 yıl önce Ming Hanedanlığı döneminde önemli bir sanatçı olan Tang Yin'in yaşam öyküsünü ve sanatçının yaşadığı Yangtze Nehri'nin güneyindeki kıyı bölgesi Jiangnan'ın ihtişamını aydınlatan başyapıtlarını gözler önüne serdi.

Daha çok Tang Bohu mahlasıyla tanınan Tang, olağanüstü yeteneklerini resim, kaligrafi ve şiir alanlarında gösterdi. Bir rüşvet skandalının memuriyet kariyeri hevesini kursağında bırakmasının ardından, Tang'ın hayatı dramatik bir şekilde değişti ve sanatsal zevklere düşkün bir yola girdi. Sergide, Suzhou Körfezi Müzesi'nden 31, Çin'deki diğer 15 müzeden 30 ve yurtdışından dijital olarak sunulan 9 eser dahil olmak üzere yüksek sanatsal değerlere sahip 70 parça yer aldı.

Tang'ın öne çıkan eserleri arasında iki tablo göze çarpıyordu. Bunlardan biri olan "Ağaçta İki Serçe" adlı tablo, doğanın ortasındaki bir çift serçe ile baharın dingin güzelliğini yansıtıyordu. Diğeri, New York Metropolitan Sanat Müzesi'nden dijital olarak sergilenen "Asılı Gökkuşağı Köprüsü'nde Veda", Suzhou'nun ikonik simgesi Asılı Gökkuşağı Köprüsü'nün fonunda Tang'ın bir arkadaşına vedasını tasvir ediyordu.
Sergiyle ilgili bilgi veren Suzhou Körfezi Müzesi küratörü Ru Yuelai, "Günümüzde 200'den az sayıda orijinal Tang Yin tablosu mevcut. Kuş ve çiçek türünde olanlar özellikle nadir bulunuyor. İzleyicilerin Tang Yin'in eserlerinden sadece görsel bir haz duymalarını değil, aynı zamanda onun yaşamından da ilham almalarını hedefliyoruz" diye konuştu.