SHANGHAİ, 5 Temmuz (Xinhua) -- 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı ve Küresel Yapay Zeka Yönetişimi Üst Düzey Toplantısı Çin'in doğusundaki Shanghai'da başladı. Perşembe günü "Herkes için İyi Amaçlı Yapay Zeka Yönetimi" temasıyla başlayan etkinlikte; açıklık, kapsayıcılık ve eşit katılımı içeren uluslararası işbirliklerinin yanı sıra, etkileşim platformlarının kurulması, küresel yapay zeka yönetişiminin ilerletilmesi ve açık, adil ve etkili bir yönetişim mekanizmasının geliştirilmesi amaçlanıyor. Konferans, hükümet yetkililerini ve uluslararası kuruluşların, endüstrilerin, üniversitelerin ve araştırma enstitülerinin temsilcilerini bir araya getiriyor.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda Yapay Zeka model platformlarını gösteren bir dizi ekranı inceleyen ziyaretçiler, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda bir dizi dış iskelet dişlisini deneyen ziyaretçi, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda kıyafeti katlayan bir robot, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Huang Xiaoyong/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda beyzbol topunu tutan robot el, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda müdahaleye rağmen dik kalan iki ayaklı bir robotu gösteren personel, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda sergilenen insansı robotlar, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki dağda heyelan: 6 ölü Çin'in güneybatısındaki dağda heyelan: 6 ölü

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda 30 kilogramlık bir su torbasını kolaylıkla kaldıran dış iskelet ekipmanıyla donanmış ziyaretçi, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Huang Xiaoyong/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda sergilenen insansı robotlar, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda Artırılmış Gerçeklik gözlüğü deneyen bir ziyaretçi, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda ULS Robotics tarafından üretilen bir robot, 4 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay