"Açık bilim: Açık bir inovasyon ekosistemi inşa etmek" temasına odaklanan bu yılki forum, kimya, fizik, canlı bilimi ve matematik gibi pek çok temel disiplini kapsayan 14 bölümden oluşan yaklaşık 100 konferans ve etkinliğe ev sahipliği yapacak. 2013 Nobel Kimya Ödülü sahibi ve WLA Başkan Yardımcısı Michael Levitt, açık bilimi savunan ve açık bilimi destekleyen eylemleri teşvik eden açılış töreninde, forumun başlığıyla aynı başlığı taşıyan ilk yazısını yayımladı. Organizatörler her biri 10 milyon yuan (yaklaşık 1,56 milyon ABD doları) tutarında iki ayrı ödülün bulunacağı, 2022'de resmen başlatılacak WLA Ödülü'nün de oluşturulduğunu duyurdu.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

WLA Başkanı ve 2006 Nobel Kimya Ödülü sahibi Roger Kornberg'e göre, WLA Ödülü orijinal temel araştırmaları desteklemeye ve bilim insanlarını tüm insanlığın ortak refahına daha iyi katılmaya ve hizmet etmeye teşvik etmeye odaklanacak. WLA ve Çin Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen forum, uluslararası bilim camiasında üst düzey diyalog için platform oluşturmayı amaçlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI