Komite, Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'da devam etmekte olan 44. oturumda alınan kararda, Çin'in UNESCO listesindeki bu dünya mirasına yönelik tehditleri azaltmak için aldığı önlemleri "memnuniyetle kayda geçirdiğini" ifade etti.

Oturum, diğer gündem maddeleriyle birlikte, UNESCO dünya mirası listesinde bulunan alanların koruma durumunu gözden geçirmek amacıyla gerçekleşti. Kararda, komite Çin'in yerinde koruma faaliyetleri, koruma uzmanları için kapasite artırma, Çin Seddi'nin korunması için yasal zeminin güçlendirilmesi, sosyal faaliyetler ve koruma için yeni teknolojilerin aktif kullanımı gibi çabalarını takdir etti.

Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Ayrıca Çin'in, Çin Seddi'ni korumaya yönelik ana planını uygulamaya devam ettiği ve ulusal bir Çin Seddi kültür parkı kurduğu da kaydedildi. Komite, her ikisi de Fildişi Sahili'nde bulunan Comoe Milli Parkı ve Tai Milli Parkı'nın korunmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI