Çin'in Xinhua Haber Ajansı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 4. Dünya Medya Zirvesi (WMS), "Kovid-19'un Etkisi Altında Medya Büyüme Stratejisi" temasına odaklandı. Katılımcılar, pandeminin medya endüstrisi üzerindeki etkilerini tespit ederek medyanın Kovid-19 ile mücadeledeki sorumluluklarını tartıştı. WMS Yönetim Kurulu Başkanı ve Xinhua Başkanı He Ping, "Pandemi insanlığın sağlığını tehlikeye atıyor ve medyanın yerine getirmesi gereken bir misyon var" dedi.

He, dünya medyasını Kovid-19 pandemisiyle birlikte mücadele etmek, pandemi karşıtı hikayeleri iyi anlatmak, olumlu bilgiler yaymak, sıradan insanların başarılarını yansıtmak ve insan doğasının ihtişamını anlatmak için tüm ülkelerin fikir birliğini ve eylemlerini tam olarak yansıtmaya çağırdı. He Ping, insanların kalplerini birbirine bağlayan bir köprü ve toplumsal gelişme ve ilerleme için itici bir güç olarak küresel medyanın, pandemiye karşı küresel mücadelede dayanışmayı teşvik etme misyonlarını üstlenmek için el ele vermesi ve insanlığın ortak değerlerinin savunulmasında ve insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşasının ilerletilmesinde olumlu bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Kyodo News Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Toru Mizutani de, virüs nedeniyle yüz yüze iletişimde oluşan zorluklara rağmen sağlam röportajların önemini vurgulayarak, medya çalışanlarının haberlerinin güvenilir bilgiye dayandığından emin olmak için kaynaklarıyla konuşmaları gerektiğini belirtti. Zirve katılımcıları, çetin güçlüklere rağmen, pandeminin yeni fırsatlar da getirdiğini ve medya kuruluşlarını yenilik yapmaya ve dönüşümü benimsemeye zorladığını söyledi. Prensa Latina Başkanı Luis Enrique Gonzalez Acosta, pandemiyle birlikte medya entegrasyonunu benimseme ihtiyacının oluştuğunu ve medyanın haberleri yaymak için daha fazla kanal açmak için yenilik yapması gerektiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI