Çin

Dünya Güç Bataryaları Konferansı'nda 13,4 milyar dolarlık proje imzalandı

Abone Ol

CHENGDU, 2 Eylül (Xinhua) -- 2024 Dünya Güç Bataryaları Konferansı'nda 95,25 milyar yuan (yaklaşık 13,4 milyar ABD doları) toplam yatırım değerine sahip 137 proje imzalandı. Organizatörlerin yaptığı açıklamaya göre, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Yibin kentinde Pazar günü başlayan konferansa yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 400 sektör uzmanı ve şirket yöneticisi katıldı.

Sichuan eyalet yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, güç bataryası endüstrisinin gelişimi için uluslararası işbirliği platformu oluşturmayı ve yeşil ve düşük karbonlu endüstrilerin yüksek kalitede gelişimini teşvik etmeyi hedefliyor. Yeni enerjili araç endüstrisinde büyük bir ivme yaşanırken Çin yıllar içinde eksiksiz bir endüstriyel zincir geliştirdi.

İmzalanan 137 projenin 84,55 milyar yuan toplam yatırım değerindeki 133'ü Yibin'de gerçekleştirilecek. Yibin belediyesi ekonomik işbirliği ve yeni endüstriler departmanına göre, Sichuan'daki projelerin toplam yıllık üretim değerinin 100 milyar yuanın üzerinde olması ve tamamen faaliyete geçtiklerinde 20.000'in üzerinde istihdam yaratması bekleniyor. İlki 2022 yılında düzenlenen konferansın son iki yılki etkinliklerinde toplam yatırım değeri 200 milyar yuanın üzerinde 100'den fazla projeye imza atıldı.