Dünya

Dünya Gıda Programı: Kuraklık ve Kovid-19 Zimbabveli çocukların beslenmelerini kötüleştirdi!

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kuraklık ve Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yıl Zimbabve'de çocukların beslenme ve gıda güvenliğinin hızla köt...

Abone Ol

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kuraklık ve Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yıl Zimbabve'de çocukların beslenme ve gıda güvenliğinin hızla kötüleştiğini bildirdi.

Dünya Gıda Programı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yeterli beslenme çeşitliliği ve düzenli yemek alışkanlığı olmadan bebekler ve küçük çocuklar beslenme bozukluğuna, özellikle de büyüme geriliği ve mikro besin eksikliklerine karşı savunmasız kalıyor, bu da hastalık ve ölüm riskini artırıyor" ifadeleri yer aldı.

Dünya Gıda Programı Anne ve Çocuk Sağlığı ve Beslenme Özel Danışmanı olan Ürdün Prensesi Sarah Zeid Zimbabve'yi ziyaret etmekte.

Ülkeye Cumartesi günü gelen Zeid'in, Çarşamba günü ziyaretiyle ilgili genel bir değerlendirme yapması ve Zimbabve'deki beslenme durumuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Zimbabve Zaafiyet Değerlendirme Komitesi tarafından bu yıl Şubat ayında yayımlanan gıda ve beslenme raporuna göre, ülkedeki her üç çocuktan biri büyüme geriliğinden mustarip.

Zimbabve genelinde hem kentsel hem de kırsal bölgelerdeki savunmasız ailelere gıda ve para yardımı yapmakta olan Dünya Gıda Programı, Zimbabve'de gıda güvencesi olmayan insan sayısının bu yıl sonuna kadar yaklaşık yüzde 50 artarak, nüfusun yüzde 60'ına denk gelen 8,6 milyona çıkacağını öngörüyor.

BM kurumuna göre, Kovid-19 karantina önlemlerinin devasa geçim kaynağı kaybına yol açtığı kentsel alanlarda, pandeminin sosyo-ekonomik sonuçları daha belirginleştikçe, gıda güvencesi olmayan insan sayısının 2,2 milyondan 3,3 milyona çıkması bekleniyor.