Bu Dünya Gıda Güvenliği Günü'nde yediğimiz gıdaların güvenli olduğuna emin olmak ve gıda kaynaklı hastalıkların küresel yükünü azaltmak için çabalarımızı artıralım. Gıdayı güvenli kılmak için herkese düşen bir görev var!

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti
Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi'nde bulunan bir hot-pot restoranının çalışanı paket yemek hazırlıyor, 15 Şubat 2020. (Fotoğraf: Wang Quanchao/Xinhua)
Laos'un başkenti Vientiane'deki Lao Yemek Festivali'nde meyve satan bir satıcı, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)
Çin'in güneyindeki Makao'da bulunan Sai Van Gölü Meydanı'ndaki 20. Makao Yemek Festivali'nde kurulmuş bir yemek tezgahında görev alan bir şefi yemek pişiriyor, 13 Kasım 2020. (Fotoğraf: Cheong Kam Ka/Xinhua)
Japonya'nın Yokohama kentinde Saikoh yemek grubuna bağlı bir restoran olan Saikoh-shinkan'da Çin'e özgü bir pasta olan tuzlu yumurta sarılı mooncake görülüyor, 30 Eylül 2020. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)
25 Haziran 2020 tarihli bu fotoğraf kolajında, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Hepu ilçesinde bambu ya da saz yaprağına sarılı pirinç lapası görülüyor. (Fotoğraf: Zhang Ailin/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI