BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Dünya Bankası'ndan yapılan basın açıklamasında, çiftlikler ile gıda şirketlerinin gıda güvenliği düzenlemelerine uyumlarının ve gıda güvenliği sertifikasına ulaşımlarının geliştirilmesine yardımcı olmak için birden fazla önlemin eklendiği kaydedildi. Banka, iyi tarım uygulamalarının ve biyolojik olarak parçalanabilir plastik malç, doğa dostu gıda paketleri ile plastiklerin kullanımının destekleneceğini belirtti.

Dünya Bankası, su kalitesi ile atık yönetiminin geliştirilmesi için kamu altyapısının iyileştirilmesi yönünde çaba harcanacağını ve proje kapsamında "tarladan tabağa" güvenli gıda ortamını sürdürmek için risk temelli önleyici kontrollerin de alınacağını ifade etti.

Proje kapsamında tarım ve gıda sektöründeki yaklaşık 7 bin 500 aile çiftliği, kooperatif, küçük ve orta ölçekli şirket ile geniş ölçekli işletme desteklenecek. Dünya Bankası, bu şekilde gıda güvenliği risk yönetiminin geliştirileceğini ve projenin sürdürülebilir işletmelerin yönetimine hizmet edeceğini kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI