Spor

Dünya Atletizm Birliği Başkanı'ndan Çin'in Tokyo Olimpiyatları'ndaki performansına dair övgü dolu sözler

Dünya Atletizm Birliği Başkanı Sebastian Coe, Pazar günü yaptığı açıklamada, Çinli sporcuların Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki performansından övgüyle söz etti. İki altın, iki...

Abone Ol

Dünya Atletizm Birliği Başkanı Sebastian Coe, Pazar günü yaptığı açıklamada, Çinli sporcuların Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki performansından övgüyle söz etti. İki altın, iki gümüş ve bir bronz madalya alan ve madalya sıralamasını yedincilikle tamamlayan Çin atletizm takımı, şimdiye kadarki en iyi Olimpiyatlarda performanslarından birini ortaya koydu. Daha önce erkekler 1.500 metrede iki kez Olimpiyat şampiyonu olan Coe, basın açıklamasında gazetecilere yaptığı yorumda, "Çin, son birkaç yıldır birçok farklı disiplinde ileri doğru gitmeye devam ediyor" dedi.

Çinli sporcular Su Bingtian (sağdan birinci) ve Wu Zhiqiang (sağdan üçüncü), Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları erkekler 4x100 metre eleme yarışında mücadele ediyor, 5 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Wang Lili/Xinhua)

Coe, "Dayanıklılık yarışmalarındaki güçlerini gördünüz. Çin'in bayrak takımları artık son derece rekabetçi. Pistte ortaya çıkan ve çıkmaya devam eden yeteneğin kapsamını da gördünüz. Su Bingtian, an itibarıyla kısa mesafelerde kaydedilen ilerlemenin gerçekten iyi bir örneği" diye konuştu. Su Bingtian, erkekler 100 metre finalinde koşan ilk Çinli sporcu olarak tarih yazdı. Ondan önce Asya kıtasından bunu başarabilen ilk sporcu, 1932 Olimpiyatları'nda mücadele eden Japonyalı atlet Takayoshi Yoshioka olmuştu. Çinli sporcu, yarı finalde 9,83 saniyelik derecesiyle Asya rekorunu kırarken, finalde ise altıncı oldu. Su, aynı zamanda Çin'in erkekler 4x100 metre bayrak yarışı finaline ulaşmasına da yardımcı oldu. Çin takımı finali dördüncü tamamladı. Çin'in atletizmdeki iki altını ise kadınlar gülle atma müsabakasında yarışan Gong Lijiao ve kadınlar cirit atma müsabakasında yarışan Liu Shiying ile geldi. Oyunlarda kendi en iyi derecesini iki kez geliştiren Zhu Yaming ise erkekler üç adım atlamada 17,57 metrelik derecesiyle gümüş madalya kazandı.