SİNGAPUR, 10 Ocak (Xinhua) Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) üst düzey bir yetkili, Beijing'in Kovid-19 salgını sırasında önümüzdeki ay düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nın güvenli bir şekilde gerçekleşmesine dönük planlarının güçlü göründüğünü söyledi. Singapur'da Çince yayınlanan Lianhe Zaobao gazetesine göre, DSÖ Acil Durumlar Direktörü Michael Ryan bu sözleri Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında kaydetti. Ryan, Birleşmiş Milletler Sağlık Ajansı'nın, Olimpiyat Oyunları'na güvenli bir şekilde ev sahipliği konusunda teknik tavsiyesini, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile birlikte çalışarak sunduğunu söyledi.

Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için yakılan Olimpiyat meşalesi Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Olimpiyat Kulesi'nde sergileniyor, 20 Ekim 2021. (Footoğraf: Wang Yong/Xinhua)

Gazete, Ryan'ın, "Çinli makamlar çok sıkı önlemler aldılar ve bir dizi farklı oyun kitabı (playbook) yayınladılar" şeklindeki sözlerine yer verdi. Haberde Ryan şunları söyledi: "Elimizdeki bilgilere dayanarak, Oyunlar için uygulamaya konan önlemlerin çok sıkı olduğundan eminim ve bulunduğumuz noktada bu bağlamda hastalığın bulaşması için herhangi bir risk artışı görmüyoruz." Beijing Kış Olimpiyatları 4 Şubat'ta başlayacak.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI