Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

CENEVRE, 7 Ocak (Xinhua) Üst düzey bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Perşembe günü, COVAX aracılığıyla 49 ülkeye sevk edilen 180 milyondan dozdan fazla Sinopharm ve Sinovac Kovid-19 aşısının bağışıklığı güçlendirmede ve hayat kurtarmada çok önemli küresel bir rol oynadığını söyledi. DSÖ Genel Direktörü'nün Kıdemli Danışmanı Bruce Aylward, iki Çin aşısının, DSÖ liderliğindeki uluslararası Kovid-19 aşı girişimi COVAX aracılığıyla gönderilen tüm aşıların yaklaşık yüzde 20'sini oluşturduğunu belirtti. Hem Sinopharm hem de Sinovac, 2021'de DSÖ'nün Acil Kullanım Listesi'ne alınmıştı.

Nikaragua'nın başkenti Managua'daki bir havaalanında görevliler Çin'den gelen Kovid-19 aşılarını naklediyor, 12 Aralık 2021. (Fotoğraf: Xin Yuewei/Xinhua)

Resmi rakamlar, COVAX ile 144 ülkeye 959 milyon doz aşı sevk edildiğini gösteriyor. Bununla birlikte, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Perşembe günkü basın toplantısında, Temmuz 2022'nin başına kadar DSÖ tarafından gerekli görülen nüfusun yüzde 70'inin tam olarak aşılanması hedefine 109 ülkede ulaşılamayacağını söyledi. Ghebreyesus, aşı ve sağlık eşitsizliği konularının geçen yılın en büyük başarısızlığı olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI