DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Beyrut'a yaptığı iki günlük ziyaretin ardından DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Nitelikli tıp doktorlarının yaklaşık yüzde 40'ı ve kayıtlı hemşirelerin yaklaşık yüzde 30'u Lübnan'ı kalıcı veya geçici olarak terk etmiş durumda" denildi.

Açıklamada, ülkede kalan sağlık çalışanlarının az miktarda kaynakla hayat kurtardıkları belirtildi. Açıklamada, yakıt kıtlığı nedeniyle çoğu hastanenin yalnızca yüzde 50 kapasiteyle çalışabildiği, döviz kısıtlamaları nedeniyle ilaç ve tıbbi malzeme ithalatının ciddi şekilde sınırlanması yüzünden temel ve hayat kurtaran ilaçların yetersiz tedarik edildiği kaydedildi.

DSÖ, Lübnan'a desteğinin sürdüğünü yineledi. Açıklamada, "Lübnan'da acil, hayat kurtaran çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız ve aynı zamanda sağlık için daha uzun vadeli stratejiler planlıyoruz... Bu krizi Lübnan'da daha iyi bir sağlık sistemi inşa etmek için fırsata çevirebiliriz ve sağlık sektöründe reform için, ülkedeki yetkililerle, ortaklarla ve uluslararası toplumla birlikte çalışabiliriz" denildi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI