Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan DSÖ Avrupa Bölgesel Acil Durum Direktörü Dorit Nitzan, "Pandeminin sonu hala çok uzakta ve ne yazık ki Avrupa bölgesinde 1,2 milyondan fazla Kovid-19 kaynaklı ölüm kaydedildi" dedi. Nitzan, "Ülkelerin, en kırılgan kesimleri ve risk altındakileri korumak adına müşterek çabalarını sürdürmeleri çok önemli" diye ekledi.

Bununla birlikte, Avrupa bölgesindeki düşük aşılama oranı konusundaki endişelerini dile getiren Nitzan, düşük aşı oranının özellikle "hastaneye yatış ve ölüm oranının daha yüksek olduğu 60 yaş üstü kişiler, sağlık çalışanları, uzun süreli bakım tesislerinde yaşayanlar ve altta yatan sağlık koşulları olanlar" gibi öncelikli nüfus grupları arasında olduğunu belirtti.

Nitzan, "Pandeminin sona ermesi için aşıları tüm ülkelerde hızla ve adil olarak yaygınlaştırmalıyız ve aşı üretiminin uygun olduğu şekilde desteklenmesi ve dozların her ülkeye paylaştırılması da dahil olmak üzere önlemler alarak ülkelerdeki kırılgan nüfusu korumalıyız" dedi.

DSÖ Avrupa Ofisi tarafından yapılan basın açıklamasında ayrıca "seyahatin risksiz olmadığı" konusunda uyarıda bulunuldu. Açıklamada, "Seyahat ve kalabalık toplanmalar, Kovid-19'a yakalanma ve yayma riskinizi artırabilir. Seyahat etmek istiyorsanız bunun gerekliliğini düşünün ve risklerinizi değerlendirin. Kararınız bu pandemiyi sona erdirmek için çok önemli" dendi.

Editör: İRFAN KARSLI