Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bir Youtube kanalında dolar özelinde dövizle ilgili açıklamalarda bulundu.

17.30'a kadar yükseldikten sonra yavaşlayan dolar, 22 Haziran itibariyle 17,35 liradan işlem görüyor. Yavaş ama yukarı yönlü hareketlerini sürdüren doların aslında düşüşe geçmesi gerekirken neden gergin olduğu ve 17,30 bandının üzerinde bekleyişine devam etmeyi nasıl başardığını tek tek anlatan İslam Memiş, vatandaşların aklındaki sorulara yanıt verdi.

Dolar yükselmeye devam mı edecek yoksa düşecek mi? İslam Memiş şunları söyledi:

‘Dolar kuru için 17.30 üzerine tutunma çabasını sürdürüyor. TCMB'nin olasılıkları hesaplanıyor, gergin bekleyiş sürüyor. Normalde 17.20'nin altına sarkması gerekiyor teknik olarak. Belirsizlik nedeniyle bu seviyede beklemeye devam ediyor.

Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor

Yaklaşık 1 aydır şunu söylüyorum. 17 ile 18 aralığında dövizin bir yatırım aracı olacağını düşünmüyorum. Diğer enstrümanlara kıyasla getirisinin daha az olacağını tahmin ediyorum. 16.75 seviyesi ya da daha altına sarkarsa o zaman tekrar yorumlarız. 17-18 aralığında gittiği sürece yatırımcısına döviz alın 20 lira olacak gibi tavsiyelerde bulunmam. Çünkü yükselme riski de olsa doların karşısında emtialar çok daha avantajlı.

Fırsat aranıyorsa ons altın, gümüş düşünülebilir. Dövize yatırım aracı olarak bakmadığım gibi, dövizin diğer enstrümanlar karşısında kazandırma ihtimalini de çok zayıf görüyorum. Yukarıda 17.50 lira güçlü bir direnç seviyesi, mutlaka onu zorlayacaktır ama ben kişisel olarak şu anda beklemeyi tercih eden bir yatırımcıyım.’

(Haber Global)