Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Nahid Bhadelia, Pazartesi günü CNBC'de katıldığı haber programında; "Bu varyantlardan birine sahip bir kişiyle karşılaşırsam, onlardan enfeksiyon kapma olasılığım çok daha yüksek ve sonrasında benim de onu bulaştırma olasılığım çok daha yüksek. Böylece bu süreçte çok daha fazla enfeksiyon görebiliriz" dedi.

Boston Tıp Merkezi Özel Patojenler Birimi'nin Tıbbi Direktörü olan Bhadelia, "Bu yüzden, Şubat ayında daha fazla enfeksiyon görülebilir. Bu da Mart ayında daha fazla hastaneye yatış ve ölüme yol açabilir" diye ekledi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Bhadelia, aşıların etkinliğinin yeni varyantlar karşısında düşmesine rağmen, yine de insanları daha şiddetli virüs vakalarına yakalanmaktan ve sağlık sistemine aşırı yüklenilmesinden koruyabileceklerini söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, en az 33 ABD eyaletinde, ilk olarak Brezilya, İngiltere ve Güney Afrika'da tespit edilen yeni Kovid-19 varyantlarının neden olduğu vakalar bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI