Kültür - Sanat ve Tarih

Doha'da geleneksel hurma festivali zamanı

Katar'ın dört bir yanından yaklaşık 80 çiftliğin katılımıyla Suuk el-Vakf'ta (Vakıf Çarşısı) yapılan altıncı Taze Yerel Hurma Festivali 15 Temmuz'da başladı ve 30 Temmuz'a kad...

Abone Ol

Katar'ın dört bir yanından yaklaşık 80 çiftliğin katılımıyla Suuk el-Vakf'ta (Vakıf Çarşısı) yapılan altıncı Taze Yerel Hurma Festivali 15 Temmuz'da başladı ve 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen bu festival, bakanlığın, hasat mevsimi boyunca yerel ürünlerin pazarlanmasına yönelik platformlar sağlamayı amaçlayan ana programının bir parçasını oluşturuyor.

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Suuk el-Vakf'taki (Vakıf Çarşısı) 6. Taze Yerel Hurma Festivali'nde taze hurma satın alan müşteriler, 17 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nikku/Xinhua)
Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Suuk el-Vakf'taki (Vakıf Çarşısı) 6. Taze Yerel Hurma Festivali kapsamında sepetler ve kutular dolusu taze hurma satışa sunuldu, 17 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nikku/Xinhua)
Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Suuk el-Vakf'taki (Vakıf Çarşısı) 6. Taze Yerel Hurma Festivali'nde hurma satın alan müşteriler, 17 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nikku/Xinhua)
Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Suuk el-Vakf'taki (Vakıf Çarşısı) 6. Taze Yerel Hurma Festivali'nde hurma satın almış bir müşteri, 17 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nikku/Xinhua)