Genel merkezi Tanzanya'nın kuzeyindeki Arusha kentinde bulunan EAC'den yapılan açıklamada, 9-11 Ekim tarihleri arasında Arusha'da düzenlenecek fuarın, Kovid-19 pandemisi sırasında turizm yatırım fırsatları konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığı belirtildi. EAC Genel Sekreteri Peter Mathuki fuarda, turizm hizmet sağlayıcılarının sergilerinin, hızlı tanışma toplantılarının, turizm ve yaban hayatı alt temaları üzerine seminerlerin yer alacağını ifade etti.

Mathuki, "Turizm sektörü ile ilgili olarak bu alt temalar, turizmin direnci ve kriz yönetimi, dijital turizm pazarlaması, çok destinasyonlu turizm paketlerinin geliştirilmesi ve turizm yatırım fırsatları ile teşvikleri gibi konular etrafında dönecek" dedi. Mathuki, yaban hayatla ilgili alt temaların kaçak avcılıkla mücadele ve yasadışı yaban hayat ticareti ile yaban hayatın bölgedeki ekonomik değerini kapsayacağını ifade etti. EAC, Tanzanya, Kenya, Uganda, Ruanda, Burundi ve Güney Sudan'dan oluşuyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI