Dünya

Disney'in geliri pandemi nedeniyle ilk çeyrekte yüzde 22 düştü

Birinci çeyrek için devam eden faaliyetlerden seyreltilmiş hisse başına kazanç, bir önceki yılın aynı çeyreğinde göre 1,17 dolardan yüzde 98 düşerek 0,02 dolara geriledi. ...

Abone Ol

Birinci çeyrek için devam eden faaliyetlerden seyreltilmiş hisse başına kazanç, bir önceki yılın aynı çeyreğinde göre 1,17 dolardan yüzde 98 düşerek 0,02 dolara geriledi.

Disney'den yapılan basın açıklamasına göre, karşılaştırma hesaplarına etki eden belli bazı kalemler hariç tutulduğunda ise 2021 mali yılının birinci çeyreğinde seyreltilmiş hisse başına kazanç bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 1,53 dolar seviyesinden yüzde 79 düşerek 0,32 dolara geriledi. ABD'li dev eğlence şirketi, 2 Ocak 2021 tarihinde sona eren ilk çeyrekteki sonuçların, yeni koronavirüsten olumsuz etkilendiğini söyledi.

Disney'in basın açıklamasında, "2020 mali yılının ikinci çeyreğinin sonlarından 2021 mali yılına kadar devam eden, Kovid-19 ve onun yayılmasını önlemek için alınan tedbirler, en başta Disney'in Parklar, Deneyimler ve Ürünler bölümü olmak üzere segmentlerimizi çeşitli şekillerde etkilemiştir" denildi. Şirket, pandemiyle ilişkili maliyetlerinin 2021 mali yılında toplam yaklaşık 1 milyar dolara ulaşabileceği tahmininde bulundu.