Spor

Dışişleri Bakanı: Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için hazırlıklar yolunda gidiyor

Wang bu açıklamayı, ülkelerin Çin büyükelçileri ve diğer üst düzey diplomatlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda yaptı. Yaklaşık 30 büyükelçi ve üst düzey diplomat, Pazar günü B...

Abone Ol

Wang bu açıklamayı, ülkelerin Çin büyükelçileri ve diğer üst düzey diplomatlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda yaptı. Yaklaşık 30 büyükelçi ve üst düzey diplomat, Pazar günü Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için Çin'in Hebei eyaletinde hazırlanan Zhangjiakou müsabaka bölgesini ziyaret etti.

Çin'in Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın açılışı için bir yıllık geri sayıma başladığını hatırlatan Wang, Çin hükümetinin hazırlıklara büyük önem verdiğini ve hazırlıkların şu anda gayet iyi gittiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı, Çin'in basit, güvenli ve mükemmel bir Kış Olimpiyatı gerçekleştirmeye ve bunu da yeşil, paylaşımcı, açık ve temiz bir şekilde yapmaya kararlı olduğunu ifade etti. Çin'in Kış Olimpiyatları'nı düzenlemesini dört gözle beklediklerini söyleyen diplomatlar da, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın insanlığın pandemiye karşı zaferini temsil edeceğine inandıklarını belirtti.