Almanya Basın Ajansı'na Salı günü bir demeç veren Maas, söz konusu aşı hedefine ulaşıldığında "herhangi bir kısıtlama için hukuki ve siyasi gerekçe kalmayacağını" söyleyerek bunun Ağustos ayında gerçekleşmesini beklediğini de sözlerine ekledi. Sonuçları Salı günü yayınlanan bir YouGov anketine göre, Almanların yarısından biraz fazlasının tam aşılı insanlar için tüm Kovid-19 kısıtlamalarının Eylül ayına kadar kaldırılmasından yana olduğunu gösterdi.

Ocak ayında Almanya'nın aşı kampanyasının başlamasından kısa bir süre sonra Maas, aşılı kişilere yönelik kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulunmuş ve bunların "temel haklarını kullanmalarına yeniden izin verilmesi gerektiğini" belirtmişti. Maas o dönemde, aşılanan insanların virüs yayıp yaymadığı bilinmediği için eleştirilmişti. Almanya'da hastalık kontrol ve önlemeden sorumlu federal kurum olan Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre, Pazar günü itibarıyla neredeyse 32,4 milyon kişi tam olarak aşılandı ve ülkenin aşılama oranı yüzde 38,9'a çıktı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI