İşsizlik, pek çok ülkedeki en önemli toplumsal ve ekonomik sorunlardan biri. Bu kapsamda İngiltere, önümüzdeki süreçte oldukça dikkat çekici bir uygulamayı hayata geçirecek. Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranını azaltmaya yönelik uygulamada yeterli sayıda mezunu iş bulamayan İngiliz üniversiteleri, para cezasına çarptırılabilecek! Önümüzdeki 15 ay içerisinde İngiltere’de bazı üniversitelerin yeterli sayıda mezununun uygun düzeyde bir iş sahibi olması gerekecek. Aksi hale ilgili eğitim kurumları para cezasına çarptırılacak. Bu uygulama kapsamında İngiltere’deki ‘Öğrenci Ofisi’ tarafından lisans düzeyinde ‘düşük kaliteli’ bulunan dersler için bazı testler uygulanacak. Detaylara birlikte bakalım…

DÜŞÜK KALİTELİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEN DERSLER VE ALANLAR İÇİN YENİ BİR UYGULAMA BAŞLIYOR!

Buna göre mezunlarının yüzde 60’ından daha azının iş bulamaması, kendi işini kurmaması veya kurslarını tamamladıktan sonra eğitimine devam etmemesi durumunda, üniversitelere para cezası verilebilecek. Öte yandan öngörülen para cezasının 500 bin sterline kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

ÖĞRENCİLERİN, ‘OKULU BIRAKMA ORANLARI’ YÜKSEK OLAN KURUMLAR DA PARA CEZASINA ÇARPTIRILABİLİR

Öğrencilerine lisansüstü düzeyde iş veya eğitim güvencesi vermeyen ve yüzde 60 barajını karşılamayan 62 üniversitede ve yüksekokulda 11 binden fazla öğrencinin kayıtlı olduğu ifade ediliyor. Öte yandan yeni yaptırımlar kapsamında 33 enstitü de okulu bırakma oranlarıyla ilgili yeni kuralları ihlal etme riskiyle karşı karşıya. Bu ise İngiltere’deki öğrencilerin, yaklaşık 4’te birinden fazlasının eğitimini tamamlamadan öğrenim gördüğü kurumdan ayrıldığı anlamına geliyor!

YENİ UYGULAMA İLE HEM ‘DİPLOMALI İŞSİZ’ SAYISINI AZALTMAK HEM DE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK HEDEFLENİYOR

Öğrenci Ofisinin baş düzenleyicisi Susan Lapwroth, dezavantajlı geçmişe sahip öğrencilerin genellikle yaşam standardını artırmayan ve zayıf sonuçları olan derslere alındığını ifade ediyor. Lapwroth, bundan sonra öğrenciler açısından hem akademik hem de sosyal anlamda zayıf sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilecek üniversite ve yüksekokullara, bu durumu makul bir şekilde açıklayamadıkları takdirde müdahale edileceğini söylüyor…

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ PROFESYONEL İŞ HAYATINDA DAHA AZ FAALİYET GÖSTERDİĞİ BÖLÜMLER DE İNCELEME ALTINA ALINACAK

Bu sayede üniversite mezunlarının kendi alanlarında faaliyet göstermeme sebepleri analiz edebilecek. Eğer üniversitenin bu sonucun ortaya çıkmasında etkisi varsa, üniversiteye ceza verilebilecek.

İngiltere’deki Üniversiteleri Temsil Eden Universities UK Kuruluşu, Yeni Tedbirleri Memnuniyetle Karşıladığını Açıkladı

Kurumun sözcüsü, öğrencilerin İngiltere üniversitelerinden profesyonel olarak ilgi alanlarındaki hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olacak, kalitesi yüksek bir eğitim beklediğinin farkında olduklarını belirtti. Öte yandan yeni uygulamanın, öğrencilerin elde ettiği sonuçların takibi açısından önemli olduğunu ifade etti. Son olarak ilgili bilgilerin öğrenci adaylarına, işverenlere ve halka açıkça iletilmesini sağlamak için işbirliği yapılacağını duyurdu.

(Listelist)