BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Luxian ilçesi yönetiminin verdiği bilgiye göre, depremden etkilenen evlerin bazılarına yönelik incelemeler tamamlandı ve güvenlik şartlarına uyan evlerin sahiplerinin geri dönmesine izin verildi. Yerel yönetim, dönmek isteyenlere aktif şekilde yardım edileceğini de belirtti.

Zhong Youfang, geçici bir süre Jiaming Kasabası'nda barınağa dönüştürülen bir okulda kaldı. Hazırlıklarını Pazartesi sabah erken saatlerde tamamladı ve yerel yetkililerin yardımıyla sabah 10.00 civarında Datong Köyü'ndeki evine geri döndü.

Evlerine dönemeyenler, barınak olarak kullanılan ve sıcak suyla duş gibi daha iyi yaşam şartlarının bulunduğu iki fabrikaya yerleştirildi. Depremden sonra temel barınaklar olarak kurulan çadırlar ise kaldırıldı. Luzhou kentinin Luxian ilçesinde Perşembe günü yerel saatle 04.33'te gerçekleşen 6,0 büyüklüğündeki depremde üç kişi hayatını kaybetti, 146 kişi de yaralandı.

Editör: İRFAN KARSLI