Genel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda çıkan son çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişi Uganda'ya geçti

İnsani yardım kuruluşu Uganda Kızılhaç Derneği (URCS), Uganda'nın, Kisoro sınırı üzerinden DKC'den mülteci akınına uğradığını kaydetti. URCS son durum güncellemesinde, "Mültec...

Abone Ol

İnsani yardım kuruluşu Uganda Kızılhaç Derneği (URCS), Uganda'nın, Kisoro sınırı üzerinden DKC'den mülteci akınına uğradığını kaydetti. URCS son durum güncellemesinde, "Mülteciler şu anda Bunagana sınırında kampta kalıyorlar. İlk bilgilere göre DKC'de şiddetli çatışmalar devam ediyor ve bir kışla diğer güçler tarafından ele geçirildi" denildi.

Açıklamada, "Virunga sıradağlarının yakınında bulunan Chanzu ve Runyonyi'de başlayan çatışmalar nedeniyle yüzlerce insan Uganda'ya kaçmaya zorlandı" ifadeleri kullanıldı. Yardım kuruluşu, mültecilerin Nyakabande transit merkezinde ağırlanacağını belirterek yeni gelenlerin kayıt işlemlerine başlandığını duyurdu.

Xinhua'ya telefonla demeç veren Uganda Halk Savunma Kuvvetleri İkinci Tümeni sözcüsü Geoffrey Sande, "DKC ile sınırımız boyunca yaşananları yakından takip ediyoruz ve ne olursa olsun başa çıkmaya hazırız" dedi. Geoffrey Sande, "Fakat Kongo'daki güvenlik durumu daha kötü. Bu nedenle bu insanların Uganda'ya geldiğini görüyoruz" diye ekledi. Uganda, komşusu olan ülkeler DKC, Ruanda, Burundi, Güney Sudan, Somali ve Eritre'den yaklaşık 1,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor.