Açıklamada, İrlanda'da Pazartesi günü doğrulanmış 365 yeni vaka bildirildiği ve ülkedeki toplam vaka sayısının 274.306'ya çıktığı da belirtildi. "Bu varyant bir tehdit oluşturmaya devam ederken, tam olarak aşılanmış olanlarımız aşılarına güvenebilir" ifadelerini kullanan Holohan, Delta varyantının aşılanmamış veya ikinci dozu bekleyenler için risk oluşturmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Holohan halkı, halk sağlığı tavsiyelerine uymaya ve kendilerine sunulduğunda Kovid-19'a karşı aşı olmaya çağırdı. Mevcut en son resmi rakamlar, 27 Haziran itibarıyla, 4 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldığını gösterdi. İrlanda Başbakanı Micheal Martin Pazartesi günü erken saatlerde yerel basına verdiği demeçte, İrlanda'da yaşayanların yaklaşık yüzde 50'sinin 6 Temmuz'a kadar tam olarak aşılanmış olacağına inandığını söyledi.

Pazartesi gününden itibaren İrlanda'da Kovid-19 kısıtlaması biraz daha hafifletildi. Bu kapsamda açık hava etkinliklerine daha fazla kişinin katılmasına izin verildi, düğünlere en fazla 50 kişi katılabilecek. Pazartesi'den itibaren aşıları tam olması durumunda iç mekanlarda buluşabilecek kişi sayısında bir sınırlama olmayacağını bildiren İrlanda ulusal radyo ve televizyon kuruluşu RTE, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren AB Dijital Kovid Sertifikasının, 19 Temmuz itibarıyla İrlanda'da uygulanmaya başlamasının beklendiğini de kaydetti.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI