YENİ DELHİ, 27 Aralık (Xinhua) Bir hükümet yetkilisi, gece sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. Delhi'de son birkaç gün içinde, günlük yeni Kovid-19 vakalarının sayısı neredeyse üç katına çıkarak yaklaşık 300'e ulaştı. Delhi'de günlük yeni vaka sayısı son altı ayın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Birkaç gün önce yeni vakaların sayısı 100'ün altına düşmüştü. Son 24 saat içinde Delhi, 290 yeni Kovid-19 vakası ve bir ölüm bildirdi. Şu anda ulusal başkentte bin 103 aktif vaka var. Delhi sağlık departmanı, son 24 saat içinde 120 kadar hastanın pandemiden iyileştiğini belirtti.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Mevcut durumda devletin kümülatif Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 443 bin 352, ölüm sayısı ise 25 bin 105'te bulunuyor. Delhi ayrıca, Omicron varyantından ülkenin en çok etkilenen ikinci eyaleti oldu. 108 vakası olan Uttar Pradeş'in ardından ikinci sırada gelen eyalette 79 Omicron vakası kaydedildi. Aralarında Madya Pradeş, Maharaştra, Uttar Pradeş ve Haryana'nın bulunduğu birkaç başka eyalette de son birkaç gün içinde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Uttar Pradeş ve Haryana, Delhi ile sınırları paylaşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI