New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı

KOPENHAG, 23 Şubat (Xinhua) Bununla birlikte, SSI, "Bu, Danimarka'da nispeten nadiren meydana geliyor ve enfeksiyonların tekrarı esas olarak genç ve aşılanmamış bireylerde görülüyor" dedi ve ekledi: "Enfekte bireylerin hiçbirinde ağır hastalık ya da hastaneye yatış görülmedi." Araştırmaya göre, öncelikle Omicron'un BA.1 ve BA.2 alt tipi virüsleri nedeniyle hastalığa yakalanmış yaklaşık iki milyon Danimarkalı üzerinde gerçekleştirilen PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) testleri, "Aynı kişinin 20-60 günlük aralıkta iki kez enfekte olduğu ve her iki enfeksiyonun da Omicron alt tiplerinden kaynaklandığı 67 vakayı" ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, Aralık 2021'e kadar Danimarka'da Omicron ile enfekte olanların çoğunluğu, dünya çapında en yaygın alt tip olan BA.1 virüsüyle hastalığa yakalanmıştı. Bununla birlikte, Ocak 2022'de yapılan PCR testleri sonucunda, BA.1'in artık çok daha nadir görüldüğü, BA.2'nin yaygınlığının ise giderek arttığı ve "şu anda Danimarka'daki çoğu koronavirüs enfeksiyona bu varyantın neden olduğu" bir noktaya gelindiği belirlendi. SSI, son 24 saat içinde kaydettiği 30.480 yeni vaka ve 34 ölüm ile, pandeminin başlamasından bu yana ülkedeki toplam vaka sayısı 2.637.414 ve ölenlerin sayısı ise 4.375 oldu. Ülkede ayrıca 124.149 adet yeniden enfekte olma vakası kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI