İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Parkı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951'inci Yıl Dönümü Programı'na katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün burada cuma namazımızı kılacağız. Ecdadımızın izinde aynen yürüyeceğiz. Malazgirt tüm İslam dünyasının zaferidir. Bu topraklarda kazandığımız diğer zaferlerin anasıdır.

Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ecdadımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini biliyoruz. Edebiyatımızda en çok işlenen tarihi hadiselerin başında Malazgirt gelmektedir. Bu zaferi bizden sonraki nesillere de ilmik ilmik işlemek her birimizin boynunun borcudur. Ülkemizde Malazgirt'in de unutturulmaya çalışıldığı günler yaşanmıştır.

Sınır ötesi harekatlarımızda mücadelemizi yürüttük ve başarıya ulaştırdık.

Yeter ki milli ve manevi değerlerimize husumet beslemesinler, bunun dışında herkes başımızın tacıdır. Ülkemizin herkese yetecek imkanı vardır. Devletimiz her bir vatandaşına sahip çıkacak güce, kudrete sahiptir.

Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyiz. Devletimizi yıkmaya çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Diğer her konuda herkese gönlümüz de kapımız da açıktır.

SEÇİM MESAJI

Ülkemizdeki son dönemde en iddialı vizyonu Cumhuriyet'in 100. yılına adadığımız 2023 hedeflerini milletimize söz verdik. Cumhur İttifakı olarak 2023'te sandıkları patlatmaya var mıyız? Fethin 600. yılına adadığımız 2053 vizyonumuzu bunun için hazırlıyoruz. 2071 hayallerimizi bunun için kuruyoruz. Yakın tarihimizde 19. yüzyıl yıkılışın, 20. yüzyıl yeniden dirilişin çağıydı. 21. yüzyıl şahlanışın, gelecek yüzyıl da bizim medeniyetimizin asrı olacaktır, unutmayın.