Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin TL tazminatı TÜRGEV ve Ensar'a verelim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor' temalı anma programında konuştu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs Darbesi'nin yıl dönümü vesilesiyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ailesinin yurt dışına para kaçırdıklarına dair iddialarına değindi.

Erdoğan, ailesinin Kılıçdaroğlu’na yönelik açtığı davalarda kazanılan son tazminatları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na bağışlayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Salı akşamı Erdoğan ve aile bireylerinin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığını, bu hazırlık kapsamında TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığıyla ABD'ye para transferi yapıldığını öne sürmüştü.

İki vakıf, ABD'de TURKEN Vakfı ismiyle ortak faaliyet yürütüyor.

‘Man Adası’ dediler, oradan 150 bin TL ceza. Ardından şimdi bir 100 bin TL daha. Ben de dedim ki bunları TÜRGEV ve Ensar Vakfı’na verelim. Hiç olmasa Bay Kemal'in birkaç kuruşu da buralara nasip olsun. Bu paraları nereden bulacağı da önemli. Devletin CHP'ye verdiği paralardan oraya naklediyor.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

'Darbe sonrasında kurdukları düzmece mahkemelerle burayı bir utanç adasına çevirenleri nefretle anıyorum. Ülkesi ve milleti için hizmet üreten siyasetçiler kimi zaman darbeciler aracığıyla tehdit edildi. 

27 Mayıs'tan beri Yassıada demokrasi kılıcı gibi milli iradenin tepesinde sallanmaya devam etti. Eser ve hizmet üreten siyasetçiler kimi zaman vesayetin, kimi zaman emperyalizmin sözcülüğünü yapan medya aracılığıyla tehdit edildi. Merhum Menderes'in idam sehpasındaki içimizi kanatan fotoğrafı siyasetçilere ayar vermek için sürekli gündemde tutuldu. Yassıada, milletimiz tarafından yıllarca 'yaslıada' olarak anılmıştır.

'Sonu Menderes'e benzemesin' diyen siyasetçi müsvetteleri gördük. Biz tehditlere, şantajla asla boyun eğmedik.  Biz 15 Temmuz'da milletimizle tarihin en büyük demokrasi zaferlerinden birine attık.

Açıklamaları aynı 15 Temmuz gecesinin benzeri. Millet can derdindeyken o gece bay Kemal'in kimlerle pazarlık yaptığı ortaya çıkacaktır. Temmuz'da başbakan olacağım diyenlerin foyaları ortaya çıkacaktır. 

Bu adanın her zerresine sinmiş vesayetçi izlerini silmeye çalıştık, Yassıada'yı Demokrasi Adası'na çevirdik. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin stajlarını da burada yapmalarını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde burayı çok daha etkin kullanacağız. Nesilden nesile aktarılmasını sağlayacağız. Her 10 yılda bir tekrarlanan vesayet girişimleriyle sivil siyaset kan kaybetmiştir. 1980 darbesi ülkemizin savunma ve enerji hamlelerinin rafa kaldırılmasına neden oldu.'