Yurt

COP15, Kunming'de ekolojik uygarlığı mercek altına alarak başladı

Toplantının iki bölüm halinde yapılması planlanıyor. 11-15 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan ilk bölüm hem çevrimdışı hem de çevrimiçi olarak düzenleniyor. Temsilcil...

Abone Ol

Toplantının iki bölüm halinde yapılması planlanıyor. 11-15 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan ilk bölüm hem çevrimdışı hem de çevrimiçi olarak düzenleniyor. Temsilcilerin, 2030 yılına kadar dünya çapında koruma eylemlerini yönlendirmek için 2020 sonrası küresel biyoçeşitlilik çerçevesinin geliştirilmesine odaklanmaları bekleniyor.

Toplantının yan etkinliği olarak 14-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ekolojik uygarlık konulu bir forumda bin 800'den fazla katılımcı, iklim değişikliği ile başa çıkma ve doğaya dayalı ekolojik koruma ve restorasyon gibi çeşitli konuları kapsayan tartışmalar için biraraya gelecek. Toplantının, 2022'nin ilk yarısında çevrimdışı olarak gerçekleştirilecek olan ikinci bölümünde ise, 2020 sonrası iddialı ve pratik bir küresel biyoçeşitlilik çerçevesinin tamamlanması ve benimsenmesi öngörülüyor.

Çin, 1993 yılında yürürlüğe giren Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'ne taraf olan ilk ülkeler arasında yer aldı. Taraflar Konferansı, şu anda 196 tarafı bulunan Sözleşme'nin tartışılması ve karar alınması için en yüksek mekanizma konumunda bulunuyor.